Holland Cup

Holland Cup

maart 16, 2018 Cycling 0

De Holland Cup is na de Clubcompetitie en de Topcompetitie een nieuwe competitie in Nederland. De Holland Cup telt zes UCI 1.2 koersen, te weten: de Dorpenomloop Rucphen, de Arno Wallaard Memorial, de Ronde van Overijssel, de Profronde van Noord-Holland, de Midden Brabant Poortomloop en als laatste de Ronde van Midden-Nederland. Aan de start staan Continentale en Pro Continentale teams als Roompot, Lotto Soudal U23 en de Amerikaanse talentenploeg Hagens Berman Axeon.

De Holland Cup biedt een ideale mogelijkheid om van dichtbij kennis te maken met de wielerhelden van morgen, zoals de 19 jarige Deense renner Mikkel Bjerg. Ook opvallend, zeven van de laatste tien winnaars van de Dorpenomloop Rucphen fietsen nu in de World Tour met als bekendste namen Dylan van Baarle (Team Sky) die in 2017 vierde werd in de Ronde van Vlaanderen en Gianluca Brambila (Trek-Segafredo) die in 2016 twee etappes wist te winnen in de Giro en de Vuelta.

Tijdens de eerste editie van de Holland Cup Experience hebben we gefietst over het parcours, het peloton vijf keer voorbij zien komen, geluisterd naar het verhaal van wowow en David van der Poel, waren we te gast bij de voorbeschouwing van WielerFlits en keken we vanuit de Holland Cup-trailer naar de finale.

Meer informatie: hollandcup.cc

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *